Tuesday, 26 March 2013

HM: Indonesia, Bali....kuta =)

Penerbagan mengambil masa lebih kurang 3 jam setengah untuk tiba di Lapangan terbang Denpasar, bali....dari Kuala lumpur. Percutian ke bali ini merupakan percutian kali kedua kte disini..sebelum ni pergi gan family...(sebelum kawen....) , kali ni pergi dengan incik somi....hehe..=) percutian kami selama 4 hari 3 malam....macam biase lar...semua preparation telah dibuat telebih awal sebelum belepas...baek tiket flight...otel..pak supir... dan jadual perjalanan ktew disana...semuanya dh ready sebelum tiba lagi.




Hari Pertama - ktew tiba di Ngurah rai airport lebih kurang pada pukul 1.3tghari, setibanya ktew disana....ktew mule lar mencari pak supir yang dh di booking awal2 lagi tue....risau gak kalau tak muncul...huhu...tp alhamdulilah...pak supir tue setia menunggu di pintu ketibaan... pak supir nie memang bagus lar owang nyer....=) kami terus di bawa ke hotel...perjalanan ke hotel itu lebih kurang 45 minit...sebabnya jem teruk mase kami datang...uiksss.... kalu tak jem 20 minit dah sampai dah....

Setibanya kami di otel, kami disambut penuh mesra oleh pekerja di hotel itu, kami menginap di Pop hotel, kuta....kte memilih hotel yang berhampiran dengan laut...saje nak amik angin laut bali plak....sebelum ni dok kat bandar...bising sangat....huhuhu....(hotel ni ala2 tune hotel...cume lebih besau ckit compare tune...dan ada disediakan breakfast lagi..huhuhu). hari pertama kami memang plan just relax and easy jer...tak mo gi jejauh sgt....just jalan2 kat area kuta sajer....hotel ini jugak berdekatan dengan monument bom bali....dimana pada tahun2002 telah berlaku serangan bom disebuah club yang sekarang telah dijadikan monument..lebih kurang 202 orang terbunuh dalam kejadian itu...ehmmm...sades sungguh...


Malam tue kami pon mule keluar cari makanan sambil2 tue cuci2 mata...maner yang berkenan di hati....hahaha.... malam tue kami just beli fast food jer....yang tue jer yang nampak halal...so malam tue kami tapow mcd gan Pizzahut lagi...hahaha...memang tapow habes lar.... pada malam tue kami just jalan kaki jer pegi ke matahari square...hard rock...pasar seni kuta...penat gak ar...tp sebab malam kan...dan ade angin laut...so xde lar rase penat sgt....just relax2 jer...kedai2 kat situ harga nya tidak begitu murah dan tidaklah begitu mahal....just biase2 jer....so kami just cuci2 mate jer...tp sempatlar kami beli t-shirt kat hard rock, bali....wat kenangan....tue semua incik somi lar....tunggu punya lame posing depan cermin....hahaha....






kunun2 pas balek dari jejalan tue nak gi berenang lar....last2 bile sampai otel jer..ZZzzzzz..... hahaha...sambil layan rancangan BaliTV....hehehe...=)

Hari pertama kat kuta, bali ni so far okay lar...untuk pengangkutan pak supir kami hanya membayar sebanyak IDR50.000 dari airport ke hotel penginapan kami di pantai kuta....

next day at kintamani...=)

No comments:

Post a Comment