Tuesday, 8 January 2013

BUSINESs oh BUSINESs.....

Dah Lapan hari dah masuk tahun 2013 rupewyew..kejap jer mase berlalu....ehmmm..tetibe tersentap jap, sentap tringat azam taun nie...hekhek..actually salah satu azam taun nie nak mulekan perniagaan kecil-kecilan secara fokus dan lebih konsisten....sebelum nie ada gak wat bussines...tp on and off....hehehe...ikut mood and  ikut time yang free..yelar sebab still keje full time kan.....so skrg dh agak free ( bukan lar free skgt kan... tp time  tue dh di susun cantek...insyallah) so skrg nie cume nak plan strategik jer...huhuhu...

Perniagaan kecil-kecilan secara part time sangat baik, ia boleh menambah pendapatan kte...ialah kalu nak harap gaji bulanan tetap ktew...x merase la nak g berholiday-liday sangat....(boleh..cume xde ar tmpt y jauh ckit) dengan ada nya pendapatan sampingan nie...insyallah lar rezeki tue ada jer....=) macam kte n incik somi....sepanjang kami berholiday-liday nie kami akan gune duet pendapatan sampingan kami....so kte still boleh bercuti dan menyimpan dan x menyusahkan owang len..hekhek....(tue kate sentap kakak kte...uhuk)

Kembali kepada azam taun 2013 nie...ehmmm dalam pale otak nie mcm2 nak buat..tp cukup ker mase nie..ehmm....skrg nie dalam pikiran nak tambah jualan kek..insyallah selain kek coklat kukus....maybe dalam bulan tiga nie akan bermula penjualan kek sarawak...insyallah...=) kek sarawak ni akan di import...cewah...import...dari kuching sarawak....=)



Selain tu jugak insyallah kalu ada peluang dan rezeki....nak jugak menambahkan pendapatan dengan jualan barang medik...tp still tgk permintaan dulu lar..and kene study dolo pasal barang2 nie..xle lar main jual jer kan...(hope my sis akan tolong bg tunjuk ajar..hekhek)

Oop ada lagi...tp still dalam progresssss..sbb mcm sayang....tp wat per simpan kan..hehehe...ingat nak wat jualan terpakai...bile dh duk uma sendiri ni baru perasan rupeyew banyak barang2 yang ktew beli mase lom kawen...tp x gune @ pakai lage...huuuuu...(mase beli x ingat dunia...last2 x pakai langsung) kalu ikutkan satu bilik gak ar brg2 y boleh dijual dengan $ y berpatutan...(mcm kasut...baju...seluar jin...buku...mcm2 lagi ar..) gambar nnt kte upload ek...hekhek.....

So harap semua impian @ azam taun dapat dilaksanakan selain membantu incik somi dalam menjana pendapatan keluarga kami...=) insyallah....

okey..see ya..=)


No comments:

Post a Comment