Tuesday, 21 January 2014

KUANTAN,PAHANG.

Alam IPT adalah alam yang paling indah untuk dikenang. Disananlah kita mula belajar pelbagai perkara yang baru...(perkara buruk...mahupun yang baik), yang paling indah selepas itu adalah apabila persahabatan itu kekal sehingga dewasa dan bila bertemu kembali dapat pula mengenang kisah silam sambil ketawa bersama-sama.

Setelah hampir Sembilan tahun meninggalkan kenangan-kenangan, tanggal 1 Nov 2013 sehingga 3 November 2013 yang lalu, kami telah mengadakan reunion buat pertama kalinya...mana takyer...macam-macam halangan sebelum berjaya mengadakan reunion ini (yang tu kita lupakan). so tempat reunion telah ditetapkan di kuantan, pahang sempena tempat kami belajar di sana iaitu UNIVERSITY COLLEGE SHAHPUTRA dimana kita mula mendapatkan segulung Diploma sebelum melanjutkan pelajar ke UiTM,Shah Alam.  disinilar bermulanya jatuh bangun seorang pelajar untuk mendapatkan secebis ilmu dan seterusnya alhamdullilah.

reunion ini dibuat secara suka rela dan beramai-ramai...so semua ada tugas masing-masing. tujuan reunion ini pun untuk mengenag zaman kegemilangan remaja kami kan...so aktiviti more relax and santai jer... kami telah berkampung di Sempurna Resort,Gambang. Memandangkan malam kemuncaknya adalah Sabtu malam, maka ada yang baru sampai ke kuantan pada pagi sabtu...so kami just lepak-lepak dan dinner-dinner jer pada malam jumaat tu....kami gi menjamus selera di TANJUNG LUMPUR di Ana Ikan Bakar Petai...btol ker?...(zaman belajar dulo...tempat ni selalu kami pergi waktu poket penuh jer ek), pas perot dah gembira...kami lepak di Teluk Chempedak (tempat paling femes hamos lar waktu dolu...nak cari awek ker...pakwe ker...sinilar port yer)
Pagi Sabtu...ahli keluarga paling terakhir sampai adalah Keluarga Nurul Sulastri & Mohd Firdaus.. walaupun banyak tugasan..tetapi mereka tetap bersemangat datang ke reunion buat pertama kalinya...terima kasih =) 


                               posing time....kaum isteri dan kaum suami...

Selepas sarapan dan berenang-renang...kami bertolak ke bandar kuantan. ikut plan hari tu kami ingin mengadakan perlawanan bowling. sampai jer kat MEGAMALL,Kuantan...mak aiii..orang memang ramai...so kami dapat main bowling pun belah petang...mule2 rase macam nak cancel jer..tapi semua orang telah bersemangat kesukanan...perlawanan bowling tetap diteruskan...memang HAVOC...jom tgk pic skit...hehehe
malam kemuncak pada malam itu adalah makan malam bersama dengan mengadakan BBQ dan karaoke....semua sangat memberi respond yang baik untuk acara karaoke....semua tak sabar2 untuk berkaraoke....Syabat!!!hehehe~~ dalam pada masa yang sama kami celebrate birthday anak kepada Norina dan Mahathir yang ke 2 tahun....yeayyyy~~ sebelum majlis ditutup tirainya, acara bertukar-tukar hadiah dilakukan...so jom tgk ckit picture mikcure kat bawah ni.....


                                                 Sang para suami sangat lupa diri kan....
                                                        KAMI...
                                      Anak-anak kami....bederet dah kan.
                                   yeayyyy saya dapat hadia dari tatak mona...

Sebelum pulang ke negeri masing-masing kami sempat singgah UNIVERSITY COLLEGE SHAHPUTRA..amik picture ckit2 buat kenangan kan...hehehe~ alhamdulilah semua berjalan dengan lancarnya untuk kali pertama...so next reunion akan ditambah baik lagi agar menyenangkan semua pihak terutama kepada ibu-ibu yang mempunyai anak kecik kan...apapun kenangan di KUANTAN,PAHANG tetap menjadi kenangan yang indah buat kami semua...=)No comments:

Post a Comment