Friday, 14 December 2012

Bday Incik Somi kat Revolving Restaurant@KL Tower

Akheryer pada 09 Disember 2012 yg lalu...ktew celebrate bday incik somi dekat Menara Kuala Lumpur..hekhek...puyer lar fening nak pk nk celebrate kat mane...dengan uwang yg terhad dan last minute, susah gak nk pk tempat y special but cheap!!! ialah kalu uwang yer berbukit2 xpe..senang pale otak nie nak pk kan..huhuhu..tp alhamdulilah..semuayer selamat....tp pas celebrate bday tue...kami sampai umah gam2 kul 7mlm...so pada ari yg same ada game MALAYSIA VS THAILAND...kat stadium bukit jalil..game start kul 8mlm...so kami x pegi lar... (kire rehatlar jap...mase match gan singapore,laos n indon dh pegi...uhuk tp dlm ati nk pegiiiiii) berbalik pada citew Menara Kuala Lumpur....sebelum kte confirm nak gi sane..ade gak bace2 blog owang len..nk tahu komen dowang kan..atleast ktew tau serba sedikit pasal tempat tue...pas bace mmg ada komen yang positive n negative....mase tue mcm 50-50 gak..sbb risau kalu tempat tue mengecewakan...ialah ini bday incik somi yg pertame gn isterinyer..so ofcoz lar nk special kan... tp dengan rase yakinyer dan ktew yg xpernah pegi ni...try col n email atmosphera360...bincang puyer bincang...akheryer confirm booking for 2..hekhek...(mase tue rase sgt teruje dan harap ia berjalan gan lancar...) mase booking tue just remarkh apa yang perlu dowang setup... mase tu kte just mintak mini cake utk incik somi...bgtw dia nk celebrate bday...so nnt dowang akan bagi mini cake n mintak kte bgtaw nak tulis apa kat mini cake tue...n ade lagi kte request nk tepi tingkap...heheh..kunun nk tgk view... part I setel.... =)

Tibalar ari yg dinntkan.....kami gerak awal dari umah sbb takut xde parking..sbb ada bc komen yg mengatakan parking susah..so plan i gerak 2 jam sebelum hi tea tue...sampai jer menara kuala lumpur tue...kami cari parking...alhamdulilah..parking senang dapat..mmg btol2 kat tangga menara KL tue...hehehe...sampai jer kat counter atmosphera360...nk cek booking...nk confirmkan nama, takut2 xde kan...alhamdulilah..nama ada, b4 kami diberi tiket utk naik ke restoran berputar2 itu...kami jalan2 cuci mate kat area menara kuala lumpur, mase ari kami pegi tue..ada upin ipin..so ape lagi,kami pon picture mikture lar...hekhek...jd kanak2 riang kami....

tiba mase kami dibawa nek ke restoren berputar2 itu...kami di sambut dgn bek dan apelagi kte pon ala2 jakun ar...tetibe restoren tu bergerak...dlm ati huyooooo...hehehe... so far ptg tue cuaca agak kabur, sbb br pas ujan..so view ala2 manje nampak x nampak jer la bgnan tue...naseb makanan yg dihidangkan sedap kat restoran ni dapat melupakan view yg ala2 manje x nampak sgt tue...keseluruhan makanan sedap....tp dalam hampir keseluruhanyer perfect, ada gak yg meyepoikan...mini cake yg kte request x sampai lagee...mase tue ade table kat sebelah kami pon celebrate bday somi dia...so i ingat dowang bwk cake utk incik somi nie..mati2 ingat kami puyer...tetibe bukan plak...tp kte diam jer lar,sbb incik somi pon xtaw kte request mini cake...(tp tgk muke incik somi mcm beharap jer..) pas2 mmg time dh nk balek, kte pure2 nk gi toilet..tp kte gi jumpe manager dia...tayer dia..cake i x sampai lg..i dh request..n dh byr pon...so manager cek dia kate x perasan..i kate xpelar..i nak balek dah...dia suruh tunggu gak...time kami nak balik, manager dia bawak cake dgn nyayi lagu bday...incik somi ape lagi..mmg teperanjat lar...kte nampak riak muke incik somi sgt sukeee...pas2 manager bagi kami mase utk enjoy the cake n ciap tulun jd camareman tuk kami petang tue...(dia rase besalah lar tue...)...so kami kuar dr restoren berputar2 tue dlm kul 6:15ptg..pas2 kami truz gi view deck... tempat tue xla besau maner...so kami pusing2..kami turun dn terus balek.....begitular ctew yer...so conclusion yer adia yg mahal tue x penting...yg penting ingatan kte pada pasangan kte itu lebih bermakna dan pasangan akan lebih rasa dihargai....( tp kalu dpt adia lg mahal...lg best kot...hehehe...ikut kemampuan...)

          high tea : 3:20pm - 5:30pm (extend tuk ktowg smpi 6:15pm..hekhek)
          Price  : RM68 per net (xde extra charge)
          Booking : resevation@atmosphere360.com.my / 03-20202121
          Parking fee : RM12.00 (1pm - 6:30pm) - ada y free puyer, nnt bus akan ambil kat tmpt 
                                 parking tue...actually kami br taw pas kakak bgtaw..hekhek...
          mini cake : FOC

keseluruhan : makanan 7/10, staf 7/10, view from the top 8/10, parking 8/10, upin ipin...10/10.... hasilyer incik somi makin cayang kat kte..... =) 



















nie picture mikture y sempat di ambil oleh kami....makanan pon mule2 jer amik pic, pas dh 2 3 pinggan..lupe nak amek..hehehe... =)

see ya... =)


No comments:

Post a Comment