Thursday, 10 January 2013

Singapore di langgar TODAK....

Salam 1 Malaysia....hehehe...arini baru adew mase nak coret moret trip ke singapore..huhu~~ (actually br terjumpe pic dlm external,sbb luper save kat doc maner...) trip nie mmg kami dah rancang lebih kurang 1 bulan sebelum kami pegi..tujuan gi sane memang totally nak gi UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE..... wahhh..mase tu memang meroyan tahap gaban nak pegi...kebetulan ade geng opesmate yang satu pale nak meroyan gak pegi....hehehe...

Nie lar ahli yang meroyan tue.....hekehek


Sehari sebelum pejalanan kereta yg akan membawa kami ke sane tinggal satu...septtyew 2 kete.. 1 viva.. 1 kancil...tp tetibe kete prob...dengan gagah yew kami bergabung meletop ahhhh....hehehehe... gabung nek 1 kete...5 orang dlm 1 kete viva tue...perjalanan 5 jam tue...anyway tq tu kete innit yg sangat HEBAKKK tue membawa kami ke johor....

Begini lar kami dalam kete y comey...(tito semua tegak jer..hehehe)


Alhamdulilah kami sampai di Johor Bahru dalam lebih kurang 7 pagi...(sbb behenti rehar kat R&R...tito jap) kami sarapan di mapley sebelah kastam...sbb senang dekat nak jalan kaki..hehehe... proses kastam sangat cepat dan teratur...semua arahan telah dipaparkan sepanjang laluan masuk...pagi memang agak ramai sebab kami pegi time ari keje...(sbb xnak beratur panjang mase kat USS) tp so far semua ok, ia lar laluan ni memang laluan utama owang johor yang berkerja di singapore selain menaiki kereta....(sbb nek bas lagi murah) setibanya kami disingapore..kami menaiki bas..(sbb kunun2 nak tgk pemandangan lar kate yer..tp mak ai..makan mase 1 jam) kami naik 2 bas utk pegi ke USS...

Tiket masuk USS mase kami pegi lebih kurang RM150 sahaja...ni skali dgn baucer makan $9 dan baucer pembelian $5...so mmg berbaloi...sbb kami x perlu kuarkan duit extra tuk makan...hehehe... =)



Banyak permainan yang kami nek...tp kte gn cik tintin(mase nie lum kawen..nampak x muke mude belia..heheh) agak seram sejuk nek permainan y dasyat2 tue...so kami plan kte gn tintin akan begerak bedua tuk amek picture mikture dn men game yg ala2 manje jer...cik ira, cik innit n bf (mase tue..skrg dh ex...hehehe) gi men game2 yg ala2 dasyat..hehehe...so dlm kul 4ptg br ktorg berjumpa..=)

Info yg di beri didalam broucher pun sgt baik....cthyer kedai makan maner yg halal tuk owang muslim.. surau..ok lar...kedai2 cenderahati pun byk...harga boleh tahan lar...tp kte x shopping byk..sbb mmg bajet tuk gi USS jer..hehehe...tp ade lar beli key chain buat kenangan...=)



Dari pagi hingga ke malam...baru kami kuar...(kami mmg jenis mcm nie..kalu dh masuk tmpt mcm nie kene all out..kalu x..rugi ar...) blew kuar jer...kami pun dh rase mcm lunyai jer...mane x yer 1 ari bejalan dlm USS..cuaca siang pun agak panas..mmg lunyai ar...so kami plan pejalanan balik kami nek MRT...dari VIVO trus ke last tren..masuk ke kastam singapore....pejalanan agak cepat, tak mcm kami mase dtg nek bas tue..huhuhu~



Kami tiba di kastam Malaysia dalam kul 9 malam...fuhhh...mmg meletehkan (tgk saje pic kami diatas..sampai telentok dah masing2) tp ia berbaloi dgn price y kami bayar....=) malam tue kami lepak di otel area skudai... sbb cik tintin dulu study kat UTM, skudai..so dia taw ar $ otel y ok tp berpatutan..hehehe.... kami mmg gamble ar...naseb ada kosong lagi...kalu x...cisss..tito dlm kete lar...

Esok Pagi pas sarapan di Jusco skudai...kami trus gerak ke KL....sebelum tu kami singgah gak di ayer itam...nk cuci mate kateyew..hahaha....sampai sane masing nak beli bantal lar...kepek lar...perhiasan lar...tak kisah lar nak beli tu..tp cube bayangkan muatan dlm kete tue...hahahaha...mmg gelak besar la masing2...(tp 2 semua kenangan yang tak boleh dilupakan)

Kami sampai di Kuala Lumpur dalam pukul 4 petang macam tu....alhamdulilah perjalanan kami lancar..=)

credit to : cik ira kita sbb dia mmg kaki gamble.... dia merupakan lead kami disana, hahaha...actually semua penah pegi tapi nek kete, so bile nek pengangkutan awam jadi blur jer...so cik ira sangat expert bab2 terjah nie...thank ira...=) hope dpt jumpe ira lage...(skrg dia wat research kat sabah...tokey rumpai laut..hehehe)

also ex-bf yati...(luper ar name yer....hehehe) yg driver kete dari KL ke JOHOR dan JOHOR ke KL....cian dia mcm x cukup tito jer..hehehe...tq

Kenangan yg sangat indah....=) 


No comments:

Post a Comment