Wednesday, 6 February 2013

HM: Langkawi....Pulau Mahsuri.....=)

평화....平和....和平....salam sejahtera..hekhek...dah lamer rasew yew tak berblogezz nie...hihi..almaklumlar sebuk bebenor sejak menjak nie ( sebuk becuti kateyer...hekhek) pejam celik...pejam celik dah masuk bulan februari....kejap jer mase berlalu..rasewyew baru je semalam sambut taun baru...새해 복 많이 받으세요 !!!!...hekhek....

anyway memandangkan dah lame x update blog nie...so banyak lar aktiviti2 yang telah dilakukan sepanjang taun lepas tak update lagi....so pas nie bederet jer lar ctew2 suam2 kuku kte nie....hehehe....just nak share pengalaman kte pada semua jer...mane taw ia dapat memberi pengetahuan kepada pembaca yang len kan....(mcm lar hebat sgt tulisan nie..hehehe) 

okay...anyway nak ctew aritu kte gan incik somi pegi PULAU LANGKAWI a.k.a PULAU MAHSURI.... pada bulan empat rasewyew....selepas majlis perkahwinan kami ler...actually kami tak rancang pun nak pegi langkawi ni tapi kakak kte yang blanjer tiket flight ke sane...so kami ape lagi....hehehe...


kami bertolak dari LCCT dalam pukul 11 pagi...dan perjalanan mengambil masa hanya 40 minit jer kot...tak terasa pon sebab dekat...hehehe....sampai je disana kami mengambil kete sewa yang telah dibooking telebih awal...price mase tu okeylar sbb bukan cuti skola kan...(kalu cuti skola mau dalam rm100 satu ari jer...) kami mengambil perkhidmatan dari TELUK YU HOLIDAYS SDN BHD.... dia puyer opes kat langkawi international airport jer...so mmg mudah berurusan dengan mereka lar.

ari pertama kami sampai disana...kami just check in apartment yang telah dibooking awal tue...so dapat katil trus..ZZZzzz....letih kot sbb x smpt berehat...sebelum kami bertolak kami buzy ckit..tue agak letih, tapi owang kate kalu dah bercuti tue...rugilar kalu dok tito kan....so ptg tue kami ghi ronda2 bandar2 situ jer...pas2 kami pun merehatkan diri di dalam kolam renang di apartment kami...huhuhu...bestyew....mmg relax btol lar...

keesokan harinya pepagi lagi kami dah besiap sedia untuk pegi ke cable car langkawi....memang kene pegi awal..sbb takut beratur panjang..sbb selalu memang ramai yang akan menaiki cable car nie dan kalu boleh sebelum pegi cable car tu better call dolu..takut tutup...naseb kte dh call..sebab esokyew cable car akan ditutup untuk penyelenggaraan selama 2 minggu...memang tiap2 taun cable car akan wat mcm tue...so better cek jadual yer...supaye tak sodey =) after kami turun dari cable car kami bergerak ke tempat yang paling famous amos.....iaitu muzium mahsuri....yelar kalu x pegi memang tak sah lar kan...kat sane tiada apa yang berubah sgt..still same...kami sempat jugak lar amik picture dalam piring ada tulis mahsuri, langkawi....wat kenangan kate yew....hehehe...picture baru RM10 jer..boleh lar. pastu kami singgah kat pengilang minyak gamat tebesau....kami sempat gak lar tengok cara pembuatan yer...dan kami sempat ar beli minyak gamat sebagai buah tanggan...1 botol hanya rm10 jer...so okay lar tue kan.


belah petang yew...ape lagi kami pegi lar kat kawasan kuah a.k.a shopping centre...hahaha tapi kami kureng shopping sangat..sbb memang xde bajet tuk shopping mopping nie...just beli ckit2 sebagai cenderati kuarge terdekat...dok shopping coklat..xperasan dh nak malam.... kami sempat singgah ke dataran helang....yang kat tepi laut tue....tapi apa yang menduka cita yer...dataran tue mcm tebiar plak...tak macam dulu kte pegi...nampak happening jer....nie macam terbiar...seday plak..=(  anyway aktiviti arini memang padat...so memang penat....tapi tetap enjoy...walaupun cuaca agak panas....blew balik ingat nak sambung berenang...tapi dah tutup plak kolam tue...uhuk



keesokan harinya sebelum kami check out...kami sempat pegi lagi ke bandar untuk menyopping wat kali terakhir...dah packing2 malam tadi tetibe tgk macam ada yang tak beli...so dah alang2 kat langkawi...apasalah yer beli lebih ckit kan...flight kami pon dalam kul 2tengahri..so lame lagi....selepas selesai membeli belah kami pon packing tuk ke airport....so percutian kami selama 3 hari 2 malam di langkawi sangat berbaloi2 dengan bajet yang amat rendah...=)





okay...see ya....=)

No comments:

Post a Comment